Covid-19: Ce să mănânci atunci când ai virusul
Covid-19: Ce să mănânci atunci când ai virusul
să mănânce o dietă densă de nutrienți poate ajuta pe cineva să se recupereze de la Covid-19 prin sprijinirea sistemului imunitar și gestionând inflamația. Acest lucru poate fi deosebit de important dacă își pierd sentimentul de gust sau miros și au tentația de a mânca degustare mai puternică, de alimente mai puțin hrănitoare.
Oamenii își pot susține corpul în recuperare acasă consumând o dietă nutritivă. Acest articol analizează ceea ce experții sfătuiesc să mănânce atunci când indivizii au COVID-19.
Acest articol detaliază și simptomele Covid-19, modul în care pierderea gustului și mirosului afectează dieta, ce trebuie să faci dacă apare vărsăturile , și unele întrebări frecvente.
alimente de mâncat în timpul covid-19
Mâncarea unei diete nutritive este o considerație esențială în recuperarea de la Covid-19. Cercetările sugerează că nutriția insuficientă este un factor de risc pentru COVID-19 sever, iar nutrienții cheie pot ajuta la susținerea sistemului imunitar și la gestionarea inflamației.
Următoarele alimente și nutrienți pot ajuta o persoană să se recupereze din boală.
alimente pe bază de plante
Conform unei revizuiri din 2022, experții asociază o dietă care implică alimente sănătoase, pe bază de plante, cu un risc mai mic și severitate de Covid-19. În plus, studiul a constatat că o dietă sănătoasă, bazată pe plante, poate beneficia în special de persoanele cu o privare socioeconomică mai mare.
O dietă bogată în grăsimi saturate crește enzima care transformă angiotensina, principalul punct de intrare pentru Coronavirus în celule . Cercetările sugerează că dietele, cum ar fi dieta mediteraneană, care au un conținut scăzut de grăsimi saturate și bogate în nutrienți din alimentele vegetale, pot oferi mai mulți antioxidanți pentru organism. Antioxidanții pot ajuta la combaterea virușilor și la sprijinirea sistemului imunitar.
Prin urmare, consumul următoarelor alimente poate oferi fibre, vitamine și minerale esențiale și fitochimice, care sunt compuși utile pe care plantele le produc.
- Legume și fructe
- Nuci și semințe
- Măsline și ulei de măsline
- Leguminoase, fasole și linte
Aflați mai multe despre dieta mediteraneană.
fibre și proteine
Conform unei recenzii din 2020, proteinele de înaltă calitate, cum ar fi peștele, ouăle și carnea slabă, sunt o parte esențială a unei diete antiinflamatorii care ajută la producerea de anticorpi și Luptă infecția.
Aflați mai multe despre sfaturi și trucuri pentru a mânca mai multe proteine.
Recenzia notează, de asemenea, că consumul de fibre alimentare se corelează cu mortalitatea mai mică din cauza bolilor infecțioase și respiratorii. Consumul de fibre poate duce, de asemenea, la bacterii intestinale mai favorabile, ceea ce scade inflamația. Oamenii pot consuma fibre benefice în:
- Cereale integrale, cum ar fi orez brun, pâine, paste, hrișcă, secară, ortografie, ovăz
- fructe și legume
- Leguminoase, fasole și linte
Aflați mai multe despre alimente cu fibre ridicate.
acizi grași omega-3
Omega-3 acizi grași , în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA) produsrecenzie.top, pot avea efecte benefice asupra Covid-19. Acestea includ:
- Efecte antiinflamatorii
- Stimularea sistemului imunitar
- Efecte antivirale posibile
Uliil Peștele este o sursă ridicată de acizi grași omega-3. În plus, alimentele pe bază de plante, cum ar fi semințele de in, nucile și cânepa, conțin acid alfa-linolenic, pe care organismul îl poate converti în EPA și DHA. De asemenea, oamenii pot lua un supliment Omega-3 de la pește sau alge.
Aflați mai multe despre alimentele bogate în Omega-3.
Vitamina C
Unele studii au descoperit că vitamina C poate scurta durata răcelilor și pot îmbunătăți respirator simptome. Vitamina C acționează ca un antioxidant și reglează sistemul imunitar și expresia genelor.
Alte cercetări sugerează că vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea markerilor de inflamație la persoanele cu coronavirus, dar oamenii nu ar trebui să o considere un tratament în formă de supliment .
Cu toate acestea, oamenii pot include alimente bogate în vitamina C în dieta lor atunci când au CovID-19 pentru a ajuta la susținerea sistemului imunitar. Acestea includ:
- Legume, cum ar fi ardei, broccoli, roșii, cartofi, mazăre verde și spanac
- fructe, cum ar fi portocale, grapefruit, kiwifruit și căpșuni
- Sucuri, cum ar fi suc de portocale, suc de roșii sau smoothie -uri verzi
Aflați mai multe despre alimentele bogate în vitamina C.
Vitamina D
Vitamina D joacă un rol important în sistemul imunitar al organismului. Oamenii de știință au sugerat anterior că sursele dietetice de vitamina D au fost deosebit de importante în timpul pandemiei, deoarece multe persoane au avut o expunere mai mică la soare în timpul blocării.
Oamenii primesc vitamina D de la expunerea la soare și alimente, cum ar fi ficatul de vită, gălbenușurile de ou, brânza și cerealele pentru micul dejun fortificate.
Aflați mai multe despre alimentele bogate în vitamina D și altele Surse.
Zinc
Unele cercetări sugerează că zincul poate reduce replicarea virală și simptomele gastrointestinale și respiratorii ale Covid-19. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor s -au concentrat pe suplimentele de zinc, așa că este dificil de spus dacă consumul de alimente de zinc vă poate ajuta.
Cu toate acestea, zincul este un mineral esențial pentru funcția imunitară, iar consumul de alimente care conțin substanță poate susține recuperarea de boală.
alimentele care conțin zinc includ:
- Carne și păsări de curte, cum ar fi carne de vită, carne de porc și pui
- Fasole, cum ar fi năut și fasole rinichi
- Fructe de mare, cum ar fi stridii, crab, flăcări și talpă
- alimente lactate, cum ar fi brânză și iaurt
- Nuci și semințe
Aflați mai multe despre alimente bogate în zinc.
Simptomele Covid-19
Persoanele care au simptome de Covid-19 ar trebui să urmeze îndrumarea lor specifică țării despre testare și izolare.
Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) sfătuiește ca cineva cu COVID-19 să aibă următoarele simptome:
- Durere în gât
- Febră sau frisoane
- congestie sau nasul curgător
- Scurtarea respirației sau dificultățile de respirație
- Dureri de mușchi sau corp
- Noua pierdere de gust sau miros
- Greață sau vărsături
Aflați mai multe despre simptomele Covid-19.
Pierderea gustului și mirosul
o meta 2020 -Analiza cercetării estimează că 48% dintre pacienții cu COVID-19 GL Obal a experimentat o pierdere de miros și aproximativ 41% au înregistrat o pierdere de gust. La unele persoane, aceste simptome pot persista ca parte a lui Long Covid.
Aflați mai multe despre modul în care capabil provoacă pierderea gustului și mirosului.
Persoanele care suferă o pierdere de miros sau gust pot Du -te de alimente pe care le mănâncă de obicei sau preferă alimentele cu mai multă sare, zahăr sau grăsimi, deoarece pot fi capabile să le guste mai mult. Cu toate acestea, indivizii trebuie să se asigure că mănâncă o mulțime de fructe și legume pentru beneficiile lor de vitamine și antioxidanți. Evitarea prea multor alimente cu zahăr ridicat sau grăsimi bogate este, de asemenea, recomandabilă, deoarece acestea pot fi inflamatorii.
Experții de tulburări de gust sfătuiesc să mănânce fructe și legume individual, mai degrabă decât ca mâncăruri combinate, cum ar fi caserole și unu. Acest lucru se datorează faptului că mâncărurile combinate ascund arome individuale și diluează gustul.
În plus, oamenii pot încerca să adauge arome mai robuste, cum ar fi citrice, ierburi și condimente.
greață și vărsături
Unele persoane prezintă greață sau vărsături ca simptome ale Covid-19. S -ar putea să nu le înțeleagă, dar ar trebui să se asigure că se hidratează cu lichide.
Persoanele ar trebui să consulte un medic dacă au vărsături excesive sau pleacă de la mâncare mai mult decât se aștepta.
Aflați mai multe despre otrăvirea alimentară față de Covid-19.
Întrebări frecvente
Iată câteva întrebări frecvente despre Covid-19 și Food.
Cât timp poate o persoană cu Covid-19 să răspândească coronavirusul?
Conform CDC, majoritatea persoanelor cu COVID-19 ușor până la moderat pot răspândi SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala, nu mai mult de 10 zile de la debutul simptomului.
Cu toate acestea, majoritatea indivizilor cu boli mai severe până la critice sunt probabil să poată răspândi virusul nu mai mult de 20 de zile de la începerea simptomelor lor.
ar trebui o persoană să igienizeze ambalajele alimentare?
Administrația pentru alimente și droguri (FDA) recomandă că nu există dovezi de ambalaje alimentare care au asocieri cu transmiterea SARS-CoV-2.
Cu toate acestea, oamenii pot șterge ambalajele alimentare cu o ștergere antibacteriană ca o precauție suplimentară.
Poate o dietă hrănitoare să sprijine sistemul imunitar în timpul pandemiei covid-19?
Cercetările sugerează că nutriția optimă și aportul alimentar de nutrienți pot afecta sistemul imunitar. Așadar, consumul unei diete nutritive și echilibrate poate ajuta oamenii să lupte cu virusul.
rezumat
Când cineva are Covid-19, ar trebui să urmărească să mănânce o dietă nutritivă și echilibrată, care să-și susțină imunitatea sistem.
nutrienți, cum ar fi vitamina C, zinc și acizii grași omega-3, pot ajuta procesul de recuperare. În mod similar, o persoană ar trebui să asigure fibre și proteine adecvate din surse nutritive.
Dacă cineva și -a pierdut sentimentul de gust sau miros, ar trebui să evite să mănânce prea multe alimente inflamatorii, cum ar fi zahărul și grăsimea. În schimb, ar putea dori să încerce să mănânce fructe și legume individuale, mai degrabă decât mese cu un singur vas care deghizează aroma lor.
- ureche, nas și gât
- Sistem imunitar / vaccinuri
- Boli infecțioase / bacterii / virusuri
- Nutriție / dietă